maandag 28 februari 2011

Vossen in grotten
Enkele weken geleden werden deze vossen op de foto gezet door een betrokken natuurliefhebber en ervaren berg- of grottenloper (Studiegroep Onderaardse Kalkgroeven). Bij toeval ontstond deze eenmalige ontmoeting die vooral de mens verraste. De vossen voelden zich niet opgejaagd of bedreigd door zijn aanwezigheid en lieten zich uitgebreid fotograferen in hun veilige habitat. Het was een unieke gelegenheid met een uitzonderlijk resultaat.

Deze grotten liggen in een beschermd natuurgebied en vallen onder de zorg en verantwoordelijkheid van natuurverenigingen.

De vos wordt helaas op gruwelijke wijze bejaagd en vergiftigd door jagers die de vos als hun concurrent beschouwen. De discussie in zowel Vlaanderen als Wallonie wordt bemoeilijkt door het feit dat de wetgeving verschilt. De vossenstrop is in Vlaanderen verboden. In Wallonie nog niet. En dat terwijl niet de vos, maar de jager een bedreiging is voor het natuurlijk evenwicht in onze samenleving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sponsors, donateurs

Jan Paul Schutten, Daniël van Laeken, Carlo-Toby-Marilene, Mireille Andre, David Conlin (CABS & PROACT), Ingrid Gerlo, Centaure de Véga, Marjo Stieners, Andrée Thonnon.