vrijdag 6 april 2012

Border Collie vergiftigd in Wonck


Een bericht van een inwoonster: "Er is dus nog een hond,  een Border Collie vergiftigd in Wonck. De plek is als je Wonck helemaal doorrijdt, links, richting trein, bovenop in het veld. De baasjes waren ook te laat, er was ook geen enkele dierenarts in de vallei beschikbaar???? Op weg naar Visé is ook deze hond in de auto gestorven (volgens de dierenarts bijna zeer zeker strychnine). De Border Collie had een dikke paarse tong. De mensen hebben aangifte gedaan, maar bij de politie trokken ze hun schouders op en zeiden ze dat ze de hond ook hadden moeten vasthouden. Er worden in Wonck namen genoemd maar niemand kan het hard maken. Er is er ook al iemand bedreigd door de jagers."

3 opmerkingen:

  1. Sinds een paar dagen ligt er vlees: spek, verschillende soorten worstjes en meer eetwaar langs een akkerweg nabij de plek waar de hond Cach is vergiftigd. Naar verluid noemt men de plek De Kip of De Kiep. Ik heb de gemeente Riemst dit een paar dagen geleden gemeld maar het ligt er nog. Een medewerker van de gemeente zei dat de boswachter zich erover zou ontfermen en mogelijk een toxicologisch onderzoek zou laten verrichten. Vandaag lag het er nog en een ik zag dat er aan gegeten was. Ik zal het morgen dan maar zelf verwijderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sinds een paar dagen ligt er vlees: spek, verschillende soorten worstjes en meer eetwaar langs een akkerweg nabij de plek waar de hond Cach is vergiftigd. Naar verluid noemt men de plek De Kip of De Kiep. Ik heb de gemeente Riemst dit een paar dagen geleden gemeld maar het ligt er nog. Een medewerker van de gemeente zei dat de boswachter zich erover zou ontfermen en mogelijk een toxicologisch onderzoek zou laten verrichten. Vandaag lag het er nog en een ik zag dat er aan gegeten was. Ik zal het morgen dan maar zelf verwijderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mocht je een foto-camera hebben, graag foto's maken van verdachte materialen buiten, als het kan uiteraard! Deze kun je sturen naar equilibremael@gmail.com en uiteraard blijft alles verder anoniem, qua inzender etc. Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen

Sponsors, donateurs

Jan Paul Schutten, Daniël van Laeken, Carlo-Toby-Marilene, Mireille Andre, David Conlin (CABS & PROACT), Ingrid Gerlo, Centaure de Véga, Marjo Stieners, Andrée Thonnon.